Rasvahapot

Pieni muistutus arkeen.

Paistamiseen pannulla soveltuvat:
– 1. Kookosöljy
– 2. Voi
– 3. Oliiviöljy (?)

http://www.safkatutka.fi/…/asiantuntijat-kasvioljyilla-pai…/

Rasvahappokoostumuksiltaan ihmiselle hyödyllisiä (ei kuumennettuna):

– Pellavansiemenöljy [hyvä omega 3:6 suhde)
– Oliiviöljy [vaatii vähän prosessoimista, paljon E-vitamiinia]
– Eläinrasvat: Kalaöljy, luomumaidon rasvat, avocado (sellaisenaan) [ravintotiheys, D-vitamiini, E-vitamiini, omega3]
*hyvällä kalaöljykapselilla on helppo turvata päivittäinen saanti joka on :

Päivittäisen omega 3 rasvahappojen tarve >= 200mg/pv.

TÄRKEÄÄ MUISTAA:
”Elimistön mahdollisimman hyvän rasvahappokoostumuksen salaisuus on välttämättömissä rasvahapoissa, omega-3:ssa eli alfa-linoleenihapossa ja omega-6:ssa eli linolihapossa. Näitä kahta omegaa tarvitaan melkein kaikkiin elintoimintoihin hormoneiden hyrräämisestä hiustenkasvuun, eivätkä ne synny maksassa tyhjästä, vaan ne on syötävä.”

http://www.helsinkipaleo.com/…/09/helsinki-paleon-rasvaopas/

Ps- Jos kolesteroli arvosi ovat pielessä…keskity ravintoasioihin mieluummin kuin ottamalla kolesterolilääkitystä purkista.

Läht. hyväterveys.fi, safkatutka, ekolo.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *